Amenzi de 17 milioane de lei în turism, vara asta. Șeful ANPC: Nesimțirea distruge turismul, nu noi!

Amenzi de 17 milioane de lei în turism, vara asta. Șeful ANPC: Nesimțirea distruge turismul, nu noi!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a făcut peste 3.000 de controale în această vară în zonele turistice din întreaga ţară, fiind date amenzi în valoare de 17 milioane de lei.

În urma acestor acţiuni au fost găsite mai multe nereguli, printre care mizerie şi produse expirate, iar 340 de unităţi au fost închise temporar.

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în sezonul estival 2022, pe lângă structura de control de pe litoral şi din Delta Dunării, au mai fost încă patru structuri similare, scrie News.ro.

Este vorba despre Comandamentul Munte, care a verificat operatorii economici care activează în industria ospitalităţii din zonele Valea Prahovei, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Comandamentul Moldova – Bucovina, care a activat în Neamţ, Suceava, Iaşi, Comandamentul Maramureş, care a verificat structurile turistice de pe Valea Izei, Săpânţa, Sighetu Marmaţiei, iar Comandamentul Mehedinţi, care a controlat zonele Băile Herculane, Clisura Dunării.

În acest sezon, echipele de comisari ANPC au realizat 3.217 acţiuni de control, în toate regiunile menţionate.

”Nu ne mândrim cu sancţiunile aplicate. Am fi mândri dacă ţara noastră ar fi promovată la adevărata ei valoare. Avem de pregătit sezonul de iarnă şi sper ca, măcar în ceasul al 12-lea, să se înţeleagă că ne dorim să aşezăm lucrurile pe un făgaş normal. Turismul depinde de calitatea serviciilor! Nu noi distrugem turismul, ci nesimţirea”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Astfel, pentru neregulile constatate au fost date 2.520 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 16,9 milioane lei, au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 1,35 milioane de lei şi au fost închise temporar 340 de unităţi.

ANPC a precizat că în privinţa Comandamentului Litoral, faţă de acelaşi sezon din anul 2019, numărul acţiunilor de control a crescut de două ori şi jumătate, au fost aplicate de trei ori mai multe sancţiuni, iar amenzile contravenţionale au crescut de 3,7 ori, în 2022.

Comenteaza