ANALIZĂ | CFR Cluj, în pole-position pentru un nou titlu. “Feroviarii” domină duelurile directe cu adversarele din play-off

ANALIZĂ | CFR Cluj, în pole-position pentru un nou titlu. “Feroviarii” domină duelurile directe cu adversarele din play-off
| Foto: facebook.com/cfr1907

Pentru al treilea an consecutiv, formația din Gruia intră de pe primul loc în faza a doua a campionatului și e favorită la cucerirea unui nou trofeu de campioană.

Potrivit tradiției sistemului play-off/play-out, în care de fiecare dată echipa clasată pe primul loc la finalul sezonului regulat a câștigat și titlul în Liga 1, CFR Cluj nu ar trebui să aibă nicio emoție în ceea ce privește câștigarea unui nou trofeu. Totuși, în actuala stagiune, “feroviarii” au acumulat cele mai puține puncte în prima parte a campionatului, din ultimii trei ani. Dacă în sezonul 2017-2018, clujenii strângeau 59 de puncte, un an târziu au acumulat doar 54, iar în stagiunea actuală intră în play-off cu 52 de puncte.

Cu toate acestea, trupa din Gruia a dominat sezonul regulat, fiind echipa care a suferit cele mai puține înfrângeri, patru. În plus, campionii se pot lăuda cu cel mai bun atac din Liga 1, cu 51 de goluri înscrise, dar și cea mai bună defensivă, cu doar 16 goluri primite. Mai mult, în ceea ce privește întâlnirile directe cu formațiile din play-off, CFR Cluj a adunat șase victorii, două remize și două înfrângeri. Singurele echipe de play-off care i-au învins pe “feroviari” în sezonul regulat sunt Astra Giurgiu, 3-2 pe propriul teren, și FC Botoșani, 2-1, tot în fața propriilor fani.

Rezultatele înregistrate de CFR Cluj împotriva echipelor din play-off:

  • FC Botoșani: 4-1 (a), 1-2 d
  • Astra Giurgiu: 2-3 (d), 2-0
  • Gaz Metan Mediaș: 3-0 (a), 0-0 (d)
  • FCSB: 0-0 (d), 1-0 (a)
  • CS U Craiova: 2-0 (a), 2-0 (d)

Clasamentul Ligii 1, înaintea de prima etapă din play-off:

  1. CFR Cluj 26 p.
  2. CS U Craiova 23 p.
  3. FCSB 22 p.
  4. Gaz Metan Mediaș 22 p.
  5. Astra Giurgiu 21 p.
  6. FC Botoșani* 21p.

* Formația din nordul Moldovei mai are de disputat o partidă, în compania Politehnicii Iași. În cazul unei victorii, FC Botoșani ar putea ajunge pe podium.

Ca de fiecare dată înainte de startul play-off-ului, în Liga 1 se vorbește despre alianțe între primele șase clasate. Din cauza împrumutului primit în sezonul trecut de la finanțatorul FCSB-ului, Astra Giurgiu ar putea fi în tabăra roș-albaștrilor, în timp ce relațiile bune dintre conducerile celor două echipe i-ar putea plasa pe moldoveni tot alături de formația din capitală. Mai mult, un posibil aliat al CFR-ului ar putea fi Gaz Metan Mediaș, având în vedere că în lotul sibienilor se află cinci foști “feroviari”, iar pentru formația din Gruia evolueză trei foști medieșeni.

Comenteaza