Anchetă penală pentru ucidere din culpă în cazul morții cântărețului Petrică Mîțu Stoian. Acesta apelase la terapia hiperbară

Anchetă penală pentru ucidere din culpă în cazul morții cântărețului Petrică Mîțu Stoian. Acesta apelase la terapia hiperbară
| Foto: Playtech.ro

O anchetă penală pentru ucidere din culpă a fost deschisă în cazul morții cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. Acesta se internase la o clinică privată pentru a urma o terapie hiperbară pentru recuperare post-COVID. 

Artistul a avut COVID-19 în urmă cu o lună, iar în momentul în care i s-a făcut rău urma un tratament de recuperare la o clinică privată, specializată în terapie hiperbară. De acolo a fost preluat de ambulanță, a scris digi24.ro. 

Conform procurorilor, Petrică Mîțu Stoian se internase în clinca privată cu o zi înainte de deces. Acolo a urmat terapia hiperbară, dar a avut doar o ședință-test, potrivit conducerii acestei clinici. Urma ca a doua zi să înceapă terapia propriu-zisă cu 15 ședințe de oxigenoterapie hiperbară.

Artistului i s-a făcut însă rău, a tușit cu sânge, motiv pentru care a fost transportat cu o ambulanță de la clinica privată la Spitalul din Oravița, iar după aceea a ajuns la Spitalul de Urgență din Reșița, acolo unde a și decedat după câteva ore, fără ca medicii să-l mai poată salva.

Potrivit informațiilor Digi24, un medic este cel care a sesizat autoritățile, motiv pentru care acum a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, Parchetul Reșița fiind cel care coordonează investigația.

Reprezentanții clinicii private resping acuzațiile și spun că această terapie hiperbară, în faza de test, nu i-a făcut rău artistului. Ei pun evoluția stării de sănătate a acestuia pe seama faptului că ar fi luat un tratament „necontrolat” cu medicamente anti-coalgulante. Autopsia este cea care va arăta în final cauza morții.

 

Comenteaza