Ansamblu rezidențial nou pe 19.000 de metri pătrați pe strada Valea Seacă

Ansamblu rezidențial nou pe 19.000 de metri pătrați pe strada Valea Seacă

Un nou proiect imobiliar va fi dezvoltat pe strada Valea Seacă pe un teren privat de 1,86 ha.

Proiectul este mai vechi, din 2018, dar a primit avizul de la Comisia de urbanism în ianuarie. Acum este pus în consultare publică până în 15 mai. Terenul studiat pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) este situat pe frontul nord-estic al străzii Valea Seacă, zona fiind una mixtă, de locuințe și servicii.

Conform încadrării în Planul Urbanistic General pentru Cluj-Napoca, terenul se află împărțit între trei unități teritoriale de referință: 879 mp în UTR Liu (marcat ca UTR Liu*2 în cadrul PUZ, adică locuințe cu regim redus de înălțime POT 35%), 15.858 mp în UTR ULiu (marcat ca UTR Liu*1 cu subzona UTR S_Va în cadrul PUZ, adică zonă de urbanizare locuințe cu regim redus de înălțime, POT 35% cu o subzonă verde cu POT 5%) - rezultând o suprafață totală de 16.737 mp destinată locuințelor cu regim redus de înălțime) – și 1.838 mp în UTR RrM3 (destinată zonei mixte cu regim de construire deschis, marcat ca UTR M3 în cadrul PUZ, adică parcelar riveran arterelor principale de trafic, destinat restructurării, zonă mixtă cu regim de construire deschis POT 40%, în apropierea terenului se află Calea Baciului).

Accesul la teren se face pe strada Valea Seacă, pe o stradă reglementată la un profil de 15 metri. În jurul parcelei studiate sunt locuințe cu regim redus de înălțime. Prin PUZ se dorește dezvoltarea zonei prin parcelarea în 22 de parcele și construirea de locuințe individuale familiale și unifamiliale și a unui imobil mixt.

Practic, este vorba despre construirea a 19 de case cu maxim parter, un etaj și mansardă sau etaj retras, adică o înălțime maximă de 12 m pe subparcelele din Liu 1 și 2. De asemenea, se va construi o clădire mixtă, amplasată în zona M3, cu o înălțime de maxim 22 m, adică regim de înălțime (1-3S)+P+5E+R.

Sunt propuse în interiorul parcelei și două străzi de interes local, care vor avea ampriză de 9 și respectiv 12 m. Spațiul verde cu acces public nelimitat propus prin PUZ adiacent străzii Valea Seacă se va amenaja în baza unui proiect de specialitate până la recepția construcțiilor. Este vorba despre un parc de 969 mp.

Comenteaza