Ansamblul imobiliar care va lua locul Dacia Service de pe Dorobanților, în dezbatere publică

Ansamblul imobiliar care va lua locul Dacia Service de pe Dorobanților, în dezbatere publică

Proiectul imobiliar prin care Dacia Service de pe Calea Dorobanților se transformă în clădiri de birouri și locuințe a fost pus în dezbatere publică.

Planul Urbanistic Zonal a obținut avizul Comisiei de Urbanism în decembrie 2019, iar acum cei interesați pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere până în 4 mai.

Terenul de 9000 de metri pătrați este delimitat la nord-vest de Calea Dorobanților, iar la sud-est de strada Episcop Nicolae Ivan.

Prin PUZ-ul avizat deja de comisie se propune restructurarea incintei industriale actuale și dezvoltarea unui ansamblu mixt, format din două corpuri de clădire cu regim mare de înălțime: corp A cu acces din strada Dorobanților, o clădire de birouri cu 3 niveluri subterane, parter, 7 etaje și etraj retras și corp B cu acces din strada Episcop Nicolae Ivan, cu funcțiunea de locuințe și parking având 2 niveluri subterane, 4 niveluri la demisol (din cauza diferenței de nivel a terenului), parter și 9 etaje.

Accesul la cele două clădiri propuse se va face dinspre ambele străzi care mărginesc terenul. Pe lângă locurile de parcare pentru rezidenți, se vor asigura suplimentar 75 de locuri de parcare cu acces public, se precizează în documentație.

După etapa consultării publice proiectul depus de SC Service Automobile 2 Cluj SA va ajunge spre aprobare pe masa consilierilor locali.

Comenteaza