Antibiotice naturale pentru o toamnă fără răceli

Antibiotice naturale pentru o toamnă fără răceli

Fluctuaţiile de temperatură din ultima perioadă au dat curs unui lung şir de viroze şi răceli. Nu vrei să iţi bombardezi coprul cu medicamente, noi îţi propunem câteva antibiorice naturale. 

 Propolisul 

Propolisul este considerat un antibiotic natural, eficient in cresterea imunitatii si in combaterea a numeroase boli. Propolisul se poate amesteca cu miere si consuma asa, sau sub forma de tincturi. In comert, exista tincture de propolis fara alcool, care poate fi data copiilor. Se pun cateva picaturi intr-o lingurita de miere, sau pe zahar.

Usturoiul 

Usturoiul este folosit in multe leacuri babesti pentru stimularea organismului in cazul luptei cu virusii si infectiile. De altfel, usturoiul este considerat un antibiotic natural, iar avantajul lui este ca nu distruge si bacteriile bune din organism. Cantitatea recomandata zilnica de usturoi este de un catel pe zi. In cazul copiilor, insa este greu sa-i determini sa manance usturoi, indiferent de cum este acesta preparat. Dar in farmacii au aparut acum capsule de usturoi pulbere, care pot fi mult mai usor de dat micutilor.

Catina 

Catina este importanta pentru cresterea imunitatii. Ea se poate consuma ca atare, in ceaiuri sau intr-un decoct. Se zdrobeste catina proaspata pana devine ca o pasta, aceasta se amesteca bine cu o cantitate dubla de miere. Este un leac batranesc folosit de oamenii de la tara, care il dadeau copiilor atat pentru imunitate, dar si celor anemici, fara pofta de mancare. Se dau 1-2 lingurite pe zi. Catina poate fi gasita acum proaspata in cutiute, la marile lanturi de magazine. In plus, in magazinele cu produse naturiste veti gasi siropuri si sucuri din catina cu miere de albine.

Comenteaza