Antrenorul Universității Cluj, detalii despre infectarea cu COVID-19: “Am avut simptome destul de grave. Am suferit cel mai mult dintre toți”

Antrenorul Universității Cluj, detalii despre infectarea cu COVID-19: “Am avut simptome destul de grave. Am suferit cel mai mult dintre toți”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Costel Enache a vorbit despre perioada pe care a petrecut-o luptându-se cu virusul care a îmbolnăvit mai multe persoane din cadrul clubului.

Universitatea Cluj s-a confruntat cu un adevărat focar de COVID-19, iar printre cei infectați s-a aflat și antrenorul Costel Enache. Tehnicianul a oferit detalii despre simptomele pe care le-a avut și a dezvăluit că a fost chiar internat în spital.

“Eu am avut simptome destul de grave. Am avut 11 zile de chin, frisoane, dureri, transpirație, febră. Eu cred că am suferit cel mai mult dintre toți. Nici acum nu sunt în cea mai bună stare fizică, ceva rămășițe mai există.

Nici eu nu am fost foarte convins de acest virus când a apărut, prin februarie-martie. Acum am trecut prin asta și vreau să îi avertizez pe cei ce nu cred că nu e de joacă. Am fost o zi internat în spital și am luat un tratament, am avut nevoie de perfuzii”, a spus Enache.

Tehnicianul a explicat și cum a ținut legătura cu echipa în perioada carantinei. “Cu jucătorii am încercat să menținem legătura, chiar dacă a fost una virtuală. Nu a fost zi să nu vorbim, să nu avem un program de antrenament sau discuții, încercarea de a menține grupul unit. Au mai fost analize de joc și completate cu un film sau o carte.

E o perioadă grea, însă cel mai dificil e că nu există o experiență antrerioară pentru ceea ce se întâmplă. Nu poți să îți pregătești antrenamentele nu poți să pregătești meciurile, de la o zi la alta se amână meciuri sau apar etape intermediare.

Tot ce am câștigat în prima perioadă, ritm, intensitate de joc și o idee de bază s-au diluat, aproape de zero. Fotbalul e un proces, are nevoie de continuitate. Suferă și jucătorii, mulți îmi spun că obosesc mult mai repede. Nu avem ce să facem decât să îi încurajăm și să străngem rândurile”, a spus antrenorul Universității Cluj.

Comenteaza