Apel către deținătorii de locuri de parcare private din Cluj. “Închiriați-le contra cost!”

Apel către deținătorii de locuri de parcare private din Cluj. “Închiriați-le contra cost!”

Proprietarii locurilor de parcare de pe domeniul privat din oraș sunt îndemnați să le facă disponibile și pentru alți șoferi, putând astfel să câștige 100 euro/lună.  

Inițiatorii unei aplicații inițiate de la Cluj au lansat, în premieră națională, o opțiune destinată locuitorilor din ansamblurile private și rezidențiale. Proprietarii locurilor de parcare vor putea să își distribuie spațiul contra cost, singura condiție fiind ca acestea să fie proprietate privată și să nu se afle pe domeniul public.

Ulterior, fiecare proprietar își poate stabili numărul de ore sau zile pentru care locul său este disponibil și poate seta propriile tarife pe care vrea să le aplice. “Proprietarul unui astfel de loc de parcare privat ar putea să câștige chiar și 100 euro/lună prin distribuirea spațiului său”, susțin inițiatorii aplicației YeParking.

Opțiunea este folositoare pentru toți șoferii din România, în condițiile în care la București, unde criza locurilor de parcare este cea mai mare, cinci conducători auto se bat pe un loc de staționare, potrivit unui studiu al Consiliului Concurenței. 40% din timp un loc de parcare rezidențial rămâne rezervat, dar neocupat. Pe teritoriul României 50% dintre locurile de parcare reprezinta parcări rezidențiale.

“Majoritatea locurilor private de parcare stau goale pe timpul zilei, proprietarii fiind plecați la serviciu sau cu treburi în oraș, dar acestea pot genera un profit substanțial. Procedura este simplă, totul se face de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicației. Încercăm astfel să încurajăm parksharing-ul, deja celebru în toată Europa, dar încercăm să oferim cât mai multe opțiuni de parcare șoferilor din comunitate”, a declarat Mihai Lodoabă, unul dintre fondatorii YeParking.

Inițiatorii demersului vor încuraja și proprietarii locurilor de parcare de pe domeniul public să distribuie comunității spațiile primite de la primărie atunci când nu le utilizează. Aplicația este gratuită și funcțională în sistemele de operare Android și iOS.

YeParking adună în aplicație în prezent 10.000 de șoferi din principalele orașe ale României. Anul trecut compania clujeană a marcat două premiere naționale: plata prin aplicație a tichetului de parcare în cadrul Aeroportului Internațional Cluj și primul concept national de Off-StreetParking, prin care clădirile de business permit șoferilor să staționeze contra cost, peste noapte, în parcările lor.

Comenteaza