Apel la clujeni pentru donare de sânge! Studenții UMF Cluj oferă o serie de premii fiecărui donator

Apel la clujeni pentru donare de sânge! Studenții UMF Cluj oferă o serie de premii fiecărui donator

Studenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca fac un apel la clujeni pentru donare de sânge urgentă. Fiecare donator va primi o serie de premii.

Organizația Studenților Mediciniști de la UMF Cluj-Napoca continuă campania de donare de sânge „De 20 de ani eroi”. Aceasta este a doua săptămână a campaniei în care se face apel la clujeni pentru această cauză.

„Chemare la donare! Hai la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca și devino eroul cuiva, e mult mai simplu decât crezi. Cu toții avem o datorie morală să facem un lucru bun! Astăzi a început a doua săptămână a campaniei De 20 de ani eroi! organizată de Organizația Studenților Mediciniști Cluj. Aceștia oferă fiecărui donator o serie de premii!”, a transmis Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj.

Campania UMF de donare de sânge împlinește 20 de ani.

Dacă vrei să ajuți și să devii eroul cuiva, o poți face donând sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 18, între orele 07:30 și 13:30, cu o scurtă pauză: „Campania națională DE 20 ANI EROI! 6-17 decembrie 2021 Donează sânge, fii erou! împlinește 20 de ani! Pentru a celebra, vă invităm la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, str. Nicolae Bălcescu nr. 18, între 07:30 și 13:30 (cu o pauză de dezinfectare a suprafețelor între 11:00 și 11:30) în cele 2 săptămâni de campanie. Vă așteptăm cu bunătăți din partea Coca Cola, Dorna, a restaurantului Dot, Pfanner și Oti! Vă rugăm să vă programați prin aplicația BlooDoChallenge! Nu este obligatoriu să aveți programare, dar evitați așteptarea!”, au transmis studenții.

Cine poate dona

-vârsta: 18-60 ani;
-greutate: femei – între 55 și 100 kg; bărbați – între 60 și 110 kg;
-pulsul: 60-100 bătăi pe minut;
-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli
infecțioase, etc.);
-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
-să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (dar anticoncepționalele și suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după);
-să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Programarile se fac pe:
- https://www.facebook.com/bloodochallenge/
-  www.donorium.ro

Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge pe site-ul nostru, www.doneazasangefiierou.ro.

Etichete
Comenteaza