Aproape de 180.000 de persoane vaccinate anti-COVID la Cluj. Listele de așteptare încep să scadă

Aproape de 180.000 de persoane vaccinate anti-COVID la Cluj. Listele de așteptare încep să scadă

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost vaccinate anti-COVID peste 2.500 de persoane.

În cursul zilei de joi, la Cluj au fost vaccinate împotriva COVID 2.588 de persoane, dintre care 120 cadre medicale și 2.468 persoane care se încadrează în etapa a doua și nu a fost înregistrată nicio reacție adversă. De la începutul campaniei de vaccinare, la Cluj au fost raportate 294 de reacții adverse în urma administrării vaccinurilor. Dintre cele 176.817 de persoane vaccinate până acum la Cluj, 50.909 sunt din rândul cadrelor medicale și 125.908 persoane eligibile pentru vaccinare în etapa a doua și a treia (peste 15.000).

Conform CNCAV, la nivel național, numărul persoanelor vaccinate a ajuns la 2.206.254 și s-au înregistrat în total 11.785 reacții adverse, dintre care 105 sunt în curs de investigare. 

Aproape de 180.000 de persoane vaccinate anti-COVID la Cluj. Listele de așteptare încep să scadă

Clujul prinde viteză la vaccinare

Județul Cluj este pe locul doi național la numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru programarea la vaccinare, după București - în jur de 60.000. De remarcat este că, dacă până acum câteva zile ritmul de vaccinare era mai lent, faptul că au sosit noi doze de vaccin în județ și că s-au deschis noi fluxuri de vaccinare, a dus la o accelerare a procesului de vaccinare, iar numărul persoanelor de pe listele de așteptare a scăzut cu câteva mii. Vestea bună este că, începând cu 20 aprilie, în județul Cluj se vor deveni operaționale încă 11 din centrele cu liste de așteptare pe platforma de programări. În aceste centre se va administra vaccinul de la Pfizer la o capacitate de 72 de vaccinări pe zi, față de 60 - cât era până acuma. De asemenea, va crește capacitatea de vaccinare și pentru serurile Moderna și AstraZeneca - de la 60 per flux, la 96. Tot pentru a dinamiza activitatea de vaccinare, persoanele aflate pe listele de așteptare vor fi notificate doar o singură dată pentru a se programa la vaccinare, iar dacă nu confirmă în 24 de ore, vor fi notificate următoarele.

Cele 11 noi centre care se deschid în 20 aprilie

Cluj-Napoca

Școala Liviu Rebreanu
Școala Traian Dârjan
Liceul de Informatică Tiberiu Popovici
Școala A. Vaida Voievod
Strada Horea

Turda

Liceul Teoretic Liviu Rebreanu

Gilău

Casa de cultură

Apahida-Sânnicoară

Centrul cultural

Aghireșu

Centrul de vaccinare

Băișoara

Căminul cultural

Călățele

Căminul cultural

Vezi AICI lista cu centrele funcționale din Cluj și ce vaccin administrează

Comenteaza