Foto Așa va arăta muzeul identității transilvănene din Florești

Așa va arăta muzeul identității transilvănene din Florești, cel mai important obiectiv cultural prins în PNRR.

''Sunt foarte mândră de acest proiect. Datorită PNRR, aici se va realiza cea mai mare investiție turistică și culturală din Transilvania. Iubesc acest proiect, pentru că nu va fi doar un complex muzeal interactiv despre istoria etniilor care trăiesc aici, dar va fi și un spațiu de socializare. Zona verde din jurul muzeului va fi un loc prietenos și primitor. Această investiție de 15 milioane de euro va crea un muzeu care va stimula turismul și poate deveni mândria noastră. În plus, aceasta va fi prima clădire independentă a Muzeului de Istorie al Transilvaniei!'', a declarat Hegedus Csilla, purtătorul de cuvânt al UDMR.

Noul muzeu va fi clădit pe trei piloni doctrinari, corespunzând celor trei roluri fundamentale:

– democratizarea accesului la patrimoniu/cultură;
– protejarea și valorificarea resursei culturale;
– revitalizarea comunității.

Clădit astfel, muzeul poate aduce cele mai remarcabile și sustenabile valori în cadrul unei comunități în căutarea lor: identitate, cultură, incluziune.

„Mutra: Muzeul identității transilvănene” primește 15 milioane de euro prin Planul național de redresare și reziliență (PNRR). Este o extensie a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) care va fi amplasată în zona Cetatea Fetei, dincolo de blocurile ANL. „Costurile totale ale construcției sunt estimate de 1500 €/mp, cu un total de 15.000.000 € fără TVA (proiectare + execuție lucrări+dotări), din care 12.000.000 € fără TVA destinați proiectării și execuției, iar 3.000.000 € fără TVA dotărilor”, se arată în PNRR.

loading...
Etichete
Comenteaza