Asfalt pe un drum de munte, limită cu județul Alba

Asfalt pe un drum de munte, limită cu județul Alba

În cadrul lucrărilor de întreținere desfășurate pe Drumul Județean nr. 107M Băișoara – Iara – Surduc – Buru (DN 75) – limită cu judeţul Alba, Consiliul Județean (CJ) Cluj a finalizat asfaltarea sectorului situat între joncțiunea cu Drumul Național nr. 75 (Buru) și limita cu județul Alba.

“Importanța acestui drum e dată de faptul că traversează una dintre cele mai pitoreşti zone montane și turistice din judeţ - Băişoara, Valea Ierii, Buru. Totodată, acesta reprezintă una dintre cele mai importante căi de acces dintre județele Cluj și Alba”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Ca urmare a finalizării asfaltării, de pe acest sector au fost extrase carote, de către un laborator specializat, pentru verificarea calităţii stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi consistenţei acestuia. În prezent se execută în ritm susținut lucrări de asfaltare pe tronsonul Surduc – Iara – Băișoara.

În această fază, a fost deja asfaltat sectorul de pe raza localității Surduc, lucrările de asfaltare desfășurându-se acum pe raza localității Iara și urmând să continue pe direcția Băișoara. Lucrările de întreținere pe DJ 107M vizează un sector de 17,7 km, cuprins între pozițiile 24+300 și 42+000.

Acestea constau, în funcție de starea carosabilului, în frezarea asfaltului în zonele deteriorate, plombări cu îmbrăcaminte asfaltică, tratarea burdușirilor și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării. Totodată, mai sunt prevăzute lucrări de completare a acostamentelor, marcaje și semnalizare rutieră.

Etichete
Comenteaza