Atenţie, semafor în cea mai haotică zonă de la Gara Cluj. Oamenii nu sunt obişnuişi şi încă trec pe roşu

Atenţie, semafor în cea mai haotică zonă de la Gara Cluj. Oamenii nu sunt obişnuişi şi încă trec pe roşu

Semaforul din zona trecerii de pietoni de la stația de troleibuz din Piața Gării este funcțional de circa 24 de ore. Șoferii sunt mulțumiți de noua reglementare a circulației în zonă, care ajută la fluidizarea traficului.

Înainte ca semaforizarea cu buton să fie funcțional aici se formau cozi impresionante de mașini, deoarece pietonii treceau ”în șir indian”.

”La gară dupa o zi de funcționare mesajele sunt de susținere a acestei măsuri. Am pus un asemenea semafor și pe Pasteur, colț cu Babeș, la clinici, pentru că acolo dimineața erau foarte mulți studenți și circulația se fragmenta, s-a dovedit eficientă măsura și aici. De asemenea pe Taberei un altfel de semafor s-a dovedit foarte potrivit”, a spus primarul Emil Boc la Ziua LIVE.

Din păcate însă nu toți pietonii s-au obișnuit deja cu noua semaforizare, astfel că există destule situații în care aceștia trec pe roșu.

Întrebat dacă o asemenea semaforizare ar putea fi instalată și în apropierea sensului giratoriu din Mărăști, primarul Emil Boc a spus: ”Comisia de circulație analizează toate punctele nevralgice din trafic, sunt în analiză, și voi merge pe mâna specialiștilor. Toate aceste semafoare care sunt în proximitatea sensurilor giratorii trebuie analizate luând în calcul toate implicațiile pentru circulația din zonă. Nu e vorba despre un simplu semafor dacă ai la câțiva metri un sens giratoriu, poți crea mai multe probleme decât rezolvi.”

Primăria a anunțat în august că are în vedere semaforizarea mai multor intersecții și treceri de pietoni din municipiu, iar consiliul local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru aceste investiții.

Ele au fost programate pe străzile T. Vuia, A. Vlaicu, București, Primăverii, Observatorului, Dâmboviței, Căii Ferate, Gruia, Plopilor, Oașului, Horea, Bucium, Donath, Aleea Slănic, Calea Turzii, Splaiul Independenței, Bulevardele 1 Decembrie, Muncii și 21 Decembrie.
Termenele de finalizare diferă, însă lucrările au fost estimate la maximum cinci luni.

Comenteaza