Atenționare meteo de vânt puternic și ploi în următoarele două zile. La munte, ninsori și viscol

Atenționare meteo de vânt puternic și ploi în următoarele două zile. La munte, ninsori și viscol

Meteorologii au emis luni dimineaţă două avertizări de vreme rea.

ANM a emis o avertizare Cod Galben de vânt până marţi dimineaţă în Banat, sudul Crişanei şi Carpaţii Meridionali, însă sunt anunţate intensificări ale vântului şi în restul ţării. Atenționarea este valabilă pentru intervalul 11 martie, ora 10:00 până pe 12 martie, ora 5:00.

”În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei şi Carpaţii Meridionali, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi temporar 80...90 km/h. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 20...25 l/mp, iar izolat de peste 30 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m în Carpaţii Meridionali, îndeosebi la noapte vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă şi va fi viscol”, transmite ANM.

Conform meteorologilor, vor fi intensificări de vânt în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Totodată, din 12 martie, ora 05:00 până în 13 martie, ora 10:00, sunt anunţate precipitaţii moderate cantitativ în jumătatea de est a ţării, unde şi vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h. Cantităţile de apă vor fi de 15...20 l/mp şi izolat peste 25 l/mp.

Comenteaza