Au explodat prețurile la cazare, în Cluj, în perioada UNTOLD-ului

Au explodat prețurile la cazare, în Cluj, în perioada UNTOLD-ului

La scurt timp după ce organizatorii au anunțat data din acest an a festivalului UNTOLD, prețurile pentru cazare în Cluj s-au majorat cu cel puțin 30%.

Chiar și după această majorare, proprietarii de hoteluri sau pensiuni au rezervat deja peste 50% din capacitate, iar proprietarii de restaurante și cafenele spun că vor aduce angajați în plus și se vor asigura că au stocuri de marfă

Telefoanele pensiunilor și hotelurilor din Cluj-Napoca sună la foc continuu de când a fost dată vestea că festivalul UNTOLD va avea loc în septembrie. La un hotel, de exemplu, sunt deja ocupate 70% din camere, relatează Prima TV, citați de profit.ro.

„Din fericire pentru noi, pentru toată industria Horeca, suntem încântați de deciziile luate. Deja au început rezervările, deja prețurile cresc”, a declarat Gabriel Iepure, proprietar de hotel din Cluj.

Totuși, prețurile nu sunt deloc de neglijat. În 2019, pe ultima sută de metri, în centrul orașului, un apartament s-a închiriat și cu 2.000 de euro. Una peste alta, pe lângă distracție există și profituri care vin acum, după pandemie, ca o mână cerească. Un mare câștig este și pentru proprietarii de foodtruckuri, care spun că evenimentele vor fi cu adevărat benefice pentru această branșă.

Comenteaza