Autostrada A10 Sebeș-Turda: Bani mai mulți pentru proprietarii expropriați

Autostrada A10 Sebeș-Turda: Bani mai mulți pentru proprietarii expropriați

Guvernul României a suplimentat de la bugetul de stat suma pentru despăgubirile acordate pe coridorul de expropriere al Autostrăzii Sebeş-Turda. 

Guvernul a aprobat joi suplimentarea cu 266.690 lei a sumei prevăzute ca despăgubire aprobată prin HG nr. 399/2014 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe coridorul de expropriere al Autostrăzii Sebeş-Turda, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prin actul normativ au fost actualizate datele de identificare şi sumele aferente despăgubirilor pentru 234 de imobile care au fost afectate de realizarea Autostrăzii Sebeş-Turda, întrucât din suprapunerea planurilor de parcelare peste coridorul de expropriere au rezultat diferenţe ale suprafeţelor cuprinse în anexa nr 2 a HG nr. 399/2014 faţă de suprafeţele rezultate din măsurătorile cadastrale şi diferenţele de categorie de folosinţă.

Sursa citată precizează că banii se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, conform Legii bugetului de stat pe anul 2022, la capitolul „Transporturi” – „Proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 (POIM)” şi „Programe din Fondul European de Dezvoltare Regională” – FEDR.

Fondurile se alocă de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Comenteaza