Video Foto Autostrada A10 Sebeș-Turda, zona alunecării de teren de la Oiejdea: Grecii de la Aktor au termen de finalizare 30 iunie

Grecii de la Aktor s-au angajat să finalizeze complet lotul 2 până la 30 iunie anul curent, inclusiv alunecarea de teren de la Oiejdea, după această data putându-se circula și pe această zonă, fără restricții, pe două benzi pe sens. 

Aktor, antreprenorul lotului 2 de pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, aflată în circulație, și-a intensificat activitatea aducând mai mulți muncitori și utilaje în zona alunecării de teren de la Oiejdea.

Însă, după ce Autostrada A10 Sebeș-Turda a fost dată în circulaţie, cu trafic restricţionat în zona alunecării de teren, unde există „gâtuirea” care a dat bătăi mari de cap constructorului Aktor, şoferii şi-au arătat nemulţumirea spunând că grecii ar fi trebuit să mute dealul cu totul în loc să îl tot stabilizeze.

Joi, 7 aprilie 2022, antreprenorul lotului 2, aflat în circulație, și-a intensificat activitatea aducând mai mulți oameni și utilaje în zona alunecării de teren de la Oiejdea. Au continuat forajele la piloții suplimentari, constructorul trebuind să efectueze 68 de foraje noi, potrivit expertizei tehnice suplimentare.

Până la această dată au fost forați peste 20 de piloți din cei 68. Practic, în zona alunecării va fi adăugat un ecran suplimentar de piloți forați, cu diametrul de 1 metru și 20 de metri lungime, potrivit informaţiilor ziarulunirea.ro

În afara lucrărilor de forare a piloților, antreprenorul va fi nevoit să efectueze și alte lucrări, să protejeze lucrările cu material geotextil care să împiedice colmatarea drenului, se impermeabilizeze cu un strat de pământ stabilizat terenul dintre zidul de sprijin din pământ armat și ecranul 2 de piloți și să monitorizeze eventualele deplasări prin montarea unui înclinometru.

Vor trebui finalizate zidurile de sprijin din pământ armat, grinzile de coronament, contrabanchetele din beton și pământ stabilizat, terasamentele și rigolele. Însă grecii lucrează în continuare şi pentru finalizarea stațiilor de servicii de la Oiejdea și la Centrul de Întreținere și Monitorizare din nodul rutier Teiuș.

În zona viitoarelor parcări de la la spațiile de servicii se așternea balast stabilizat, iar la CIM se lucra la viitoarele construcții, mai scrie ziarulunirea.ro. 

Citeşte şi: Ce se mai întâmplă pe Autostrada Sebeş Turda în zona alunecării de teren de la Oiejdea: "Până acum mutau dealul cu totul"

Comenteaza