Autostrada A10 Sebeş - Turda: Primul asfalt în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, antreprenorul grec Aktor a turnat în acest weekend primul strat de asfalt în zona alunecării de teren de la Oiejdea.

Grecii de la Aktor au turnat sâmbătă stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda. Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren de pe lotul 2 al A10.

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare, potrivit informaţiilor ziarulunirea.ro. La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Lucrările la cei circa 25 de kilometri ai Lotului 2 din Autostrada A10 Sebeş - Turda sunt aproape de final. Este vorba de ultimii kilometri care aşteaptă să fie finalizaţi după lucrări de mai bine de 7 ani la autostrada A10.

„Pe Sebeş - Turda Lotul 2 sunt 29 de kilometri care se vor termina anul ăsta. Trebuie ca cineva să fie foarte-foarte rău intenţionat să nu se întâmple asta. Sunt la 98%, mai sunt de pus parapeţi mediani, foarte puţin strat de uzură”, a spus fostul ministru Cătălin Drulă la B1TV, potrivit Hotnews.ro, ca reacţie la afirmaţiile unui consilier al premierului Florin Cîţu care susţinea că lotul nu va fi gata în acest an.

Deschiderea Lotului 2 (24,25 km) ar finaliza practic darea în trafic a întregii autostrăzi A10, după ce în decembrie anul trecut a fost deschis şi Lotul 1 (17 Km). Ambele loturi în lucru încă din 2014. Întreaga autostradă A10 are o lungime de circa 70 km şi leagă autostrada A1 (Sebeş) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).

Sursa: ziarulunirea.ro

Comenteaza