Avem şi Poliţie pentru Siguranţa Şcolară. Va combate violenţa între elevi şi infracţiunile din şcoli

Avem şi Poliţie pentru Siguranţa Şcolară. Va combate violenţa între elevi şi infracţiunile din şcoli

Marcel Vela a anunţat că a semnat marţi ordinul pentru înfiinţarea Direcţiei pentru Siguranţa Şcolară în cadrul Poliţiei Române. Aceasta va avea ca obiectiv combaterea infracţionalităţii şi violenţei în şcoli şi în vecinătatea acestora.

Ministrul de Interne a anunţat că, în cadrul Poliţiei Române, s-a înfiinţat şi Direcţia pentru Siguranţa Şcolară. Marcel Vela a spus că din noua structură vor face parte 270 de poliţişti.

„Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti, organizaţi la nivelul IGPR, a DGPMB şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ. Poliţia Siguranţa Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, cât şi a cadrelor didactice.

Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acestora”, a declarat Marcel Vela.

Direcţia pentru Siguranţa Şcolară va monitoriza măsurile de siguranţă, infracţiunile din fiecare şcoală şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor şi a Poliţiei locale pentru buna funcţionare a şcolilor.

Comenteaza