Averisment de ultima oră de la Moscova: Un nor RADIOACTIV se îndreptă din Ucraina către Europa

Averisment de ultima oră de la Moscova: Un nor RADIOACTIV se îndreptă din Ucraina către Europa

„O creștere a nivelurilor de radiații a fost deja înregistrată în Polonia”, a avertizat Nikolay Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Distrugerea muniției cu uraniu sărăcit furnizată de Occident Ucrainei a dus la apariția unui nor radioactiv - acesta s-a îndreptat deja spre Europa, a declarat, vineri, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, la o întâlnire de la Sîktîvkar, informează TASS.

Patruşev a atras atenția și asupra faptului că ieri președintele american, Joe Biden, a sosit în Japonia pentru a participa la summitul G7.

„Inclusiv pentru a susține, după cum consideră americanii, 'valorile democratice comune'. Liderii țărilor occidentale, sub presiunea Statelor Unite, vor discuta și despre asistența acordată Ucrainei', a spus Patruşev.

Conform Rador, el a menționat că „americanii au 'ajutat' unele țări în acest mod de mai multe ori de-a lungul istoriei. Au 'ajutat' și Ucraina, au făcut presiune asupra sateliților lor și au furnizat muniție cu uraniu sărăcit. Distrugerea lor a dus la faptul că norul radioactiv s-a îndreptat spre Europa de Vest. Și în Polonia s-a înregistrat deja o creștere a nivelului radiațiilor”, a avertizat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

În plus, a continuat el, „Statele Unite dezvoltă și folosesc deja arme chimice și biologice, inclusiv pe teritoriul Ucrainei”.

Afirmațiile lui Nikolay Patrușev nu au fost confirmate și de oficialitățile europene până la publicarea acestei știri.

Comenteaza