Avertisment de la Compania de Apă Someș: “Nu vă mai udați grădinile cu apa potabilă!”

Avertisment de la Compania de Apă Someș: “Nu vă mai udați grădinile cu apa potabilă!”

Compania de Apă Someș (CAS) Cluj a avertizat că în condițiile creșterii semnificative a consumului de apă de către populație, dacă unii își vor uda grădinile, alții vor rămâne fără apă de băut și spălat.

“În această perioadă, odată cu restricțiile de circulație și aplicarea recomandărilor privind atenția crescută pentru spălatul mâinilor, feței, alimentelor, consumul de apă în rândul populației a crescut.

O creștere semnificativă a consumului de apă potabilă distribuită prin sistemul public a fost înregistrată, în particular, în zona rurală din aria deservită de CAS în județele Cluj și Sălaj, cea mai mare parte din acest consum fiind datorat demarării activităților agricole și de grădinărit”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

“Adresăm un apel insistent concetățenilor care derulează astfel de activități să reducă la minimum utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole, folosind, pe cât posibil, apa din alte surse, respectiv fântâni, puțuri.

Dacă utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea ca cetățenii aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru spălat, băut și alte necesități.

Reamintim tuturor utilizatorilor că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor primordiale. Aceste prevederi sunt cuprinse și în contractul de furnizare / prestare a serviciului încheiat de CAS cu fiecare client”.

Comenteaza