Avertisment îngrijorător al unui medic român. Ce se întâmplă cu valul trei al pandemiei

Avertisment îngrijorător al unui medic român. Ce se întâmplă cu valul trei al pandemiei
| Foto: doc.ro

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara spune că tot mai multe forme severe ale bolii COVID-19 sunt înregistrate la pacienții tineri, semn că virusul a suferit mutații.

Cristian Oancea a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi 24 că, în ultima perioadă, tot mai mulți pacienți tineri, cu vârste de 30-40 de ani, au „forme fulminante, agresive ale bolii, semn că virusul a suferit mutații”. El i-a îndemnat pe oameni să meargă la spital încă de la primele simptome, pentru că, dacă se intervine la timp, pot fi vindecați.

Pe de altă parte, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru a spus că întreaga Europă se pregătește pentru al treilea val al pandemiei și că nici România nu va scăpa.
 
„Întreaga Europă se pregătește de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm de acest val, dar depinde de noi cum o să trecem valul. Rămân aceleași restricții, rămân aceleași precauții, suntem într-un sezon în care avem un vaccin, am vaccinat grupa 1, suntem la grupa a doua populațională, avem un personal medical care, în proporție de 90-95% s-a vaccinat, avem o scădere a infecțiilor în spitale la personal cu 87%, cred că privim altfel valul trei care se preconizează că va veni, dar din punct de vedere al precauțiilor, ar trebui să rămână aceleași. Avem, în acest moment, în schimb, mai multe activități reluate, printre care și școala, și deci mobilitatea în toate aceste activități trebuie să fie un factor de care să avem mare grijă”, a declarat Nelu Tătaru la b1.ro.

Comenteaza