Banca Transilvania: "A crescut încrederea românilor în economie"

Banca Transilvania: "A crescut încrederea românilor în economie"
Sectorul construcțiilor se numără printre cele în ascensiune în această perioadă

Încrederea în economie a crescut în iunie, în România, pentru a doua lună consecutiv, spre cel mai ridicat nivel din martie, depăşind media zonei euro, conform unui raport al Băncii Transilvania (BT) Cluj.

Încrederea în economie a crescut în iunie în România pentru a doua lună consecutiv, spre cel mai ridicat nivel din martie, depăşind media zonei euro, potrivit indicatorului calculat de Comisia Europeană (CE).

“Ameliorarea indicatorilor de încredere în construcţii, industrie şi comerţul cu amănuntul exprimă perspectiva intrării într-un nou ciclu economic pe termen scurt, scenariu susţinut de depăşirea punctului culminant al pandemiei şi de mixul relaxat de politici economice, în România şi la nivelul Uniunii Europene”, susține Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică al BT.

În România, indicatorul CE a urcat cu 8,7 puncte raportat la mai, la 77,2 puncte, cel mai ridicat nivel din martie. Pe sectoare de activitate, indicatorul încrederii în construcţii a crescut puternic, indicatorul aferent majorându-se cu un ritm lunar de 12,9 puncte.

Evoluţia a fost influenţată de eliminarea graduală a restricţiilor implementate pentru contracararea crizei sanitare, precum şi de perspectiva persistenţei la un nivel redus pe termen mediu pentru costurile reale de finanţare din economie (convergenţa graduală a acestora spre Zona Euro).

Comenteaza