Banca Transilvania: “Suntem pregătiți să dăm granturi UE pentru antreprenori”

Banca Transilvania: “Suntem pregătiți să dăm granturi UE pentru antreprenori”

Banca Transilvania (Cluj) este societate bancară parteneră în programul de granturi din fonduri europene pentru antreprenori şi este pregătită să asigure o derulare rapidă a acestuia.

Programul iniţiat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri este destinat susţinerii firmelor şi economiei. Antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finanţări între 2.000 şi 200.000 de euro prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

“Este un program de 1 miliard de euro care a generat deja interes foarte mare în rândul antreprenorilor. Pentru că este important pentru firme să aibă acces la granturi, acestea devin implicit prioritatea noastră la BT. Ne mobilizăm şi suntem pregătiţi. Trebuie să ne susţinem unii pe alţii”, a declarat Tiberiu Moisă, director general adjunct al BT.

Programul are trei scheme de finanţare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM) şi granturi pentru investiţii pentru IMM-uri.

Pentru firmele care aleg a treia variantă, de până la 200.000 de euro pentru investiţii, BT a precizat că s-a pregătit pentru acordarea de credite-punte, replicând experienţa pozitivă dintr-un alt program din care a făcut parte, Start-up Nation. Microîntreprinderile, IMM-urile, persoanele fizice autorizate se pot înscrie online în program.

Comenteaza