Bani de la Consiliul Județean Cluj pentru UAT-urile din județ. Cum s-au împărțit cele 33 de milioane de lei

Bani de la Consiliul Județean Cluj pentru UAT-urile din județ. Cum s-au împărțit cele 33 de milioane de lei

Consilierii Județeni ai Clujului au aprobat alocarea a aproximativ 33.000.000 lei pentru toate unitățile administrativ teritoriale din județ.

Proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit în anul 2022, a fost pe ordinea de zi a forului administrativ județean clujean, în ședința ordinară de joi, 20 ianuarie 2022.

Conform Legii bugetului de stat nr. 317/28.12.2021 pe anul 2022, suma încasată din impozitul de venit corespunzător cotei de 6%, în limita sumei de 32.954.000 lei, se constituie fond la dispoziţia consiliului judeţean şi se repartizează unităţilor administrativ-teritoriale pentru susţinerea dezvoltarii locale, infrastructurii care necesită cofinanţare locală şi pentru cheltuieli de funcţionare care nu pot fi finanţate din venituri proprii.

Consilierul PMP Călin Cosma a propus un amendament la proiect prin care banii să fie împărțiți în funcție de suprafața și numărul de locuitori ai unităților administrativ teritoriale. Amendamentul a fost respins având doar 8 voturi favorabile. Potrivit acestuia, banii se împart în funcție de unele criterii de performanță, iar acest lucru poate fi subiectiv.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 29 de voturi „pentru”.

Așadar, cele 80 de UAT-uri clujene vor primi sume cuprinse între 300.000 și 500.000 de lei de la Consiliul Județean.

Întreaga listă a UAT-urilor și a sumelor cuvenite acestora poate fi consultată AICI.

Comenteaza