Bărbat infectat simultan cu variola maimuței, COVID și HIV. Avertismentul medicilor

Bărbat infectat simultan cu variola maimuței, COVID și HIV. Avertismentul medicilor

Un tânăr din Italia a fost testat pozitiv cu variola maimuței, HIV și COVID în același timp. 

Din ce le-a povestit medicilor, primele simptome au început după ce s-a întors dintr-o călătorie în Spania, acolo unde bărbatul de 36 de ani a întreținut relații sexuale cu bărbați, fără să se protejeze. Acesta spune că, inițial, nu a luat în seamă simptomele pentru că erau specifice unei răceli banale.

La scurt timp, a avut o erupție pe brațul stâng care s-a extins pe tot corpul, ceea ce l-a determinat să meargă de urgență la spital. Aici a fost testat pozitiv cu Covid, variola maimuței și HIV.

 „Acest caz evidențiază modul în care simptomele variolei maimuțelor și Covid se pot suprapune și confirmă că, în cazul co-infecției, colectarea anamnestică și obiceiurile sexuale sunt cruciale pentru a pune diagnosticul corect”, au spus cercetătorii de la Universitatea din Catania, potrivit realitatea.net.

„Rețineți că tamponul orofaringian al variolei maimuței a fost încă pozitiv după 20 de zile, ceea ce sugerează că acești indivizi pot fi în continuare contagioși timp de câteva zile după remisiunea clinică", se arată în raport.

Medicii recomandă tuturor să ia măsuri de protecție adecvate, pentru că nu este primul caz de acest fel. 

Comenteaza