Bărbat prins, încătușat și lovit de polițiști după ce ar fi făcut scandal într-un club din Cluj

Bărbat prins, încătușat și lovit de polițiști după ce ar fi făcut scandal într-un club din Cluj

Conducerea IPJ transmite că a dispus verificări interne cu privire la intervenția în cadrul evenimentului produs în municipiul Cluj-Napoca, în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă.

Poliția transmite că se fac verificări după ce agenți ai IPJ Cluj ar fi lovit cu picioarele un om încătușat, căzut la pământ. Incidentul ar fi avut loc sâmbătă dimineața pe spațiul verde din apropierea unui bloc de pe strada Observatorului din Cluj-Napoca. Conform IPJ Cluj, tânărul ar fi încercat să fugă de poliţişti, iar la un moment dat s-ar fi împiedicat şi ar fi căzut, agenţii folosind forţa pentru a-l încătuşa.

"Din primele informații, la data menționată mai sus, în jurul orei 04.10, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre o stare conflictuală, izbucnită la un local de pe strada Republicii din municipiu.

Agenții de pază ar fi solicitat unui grup de persoane aflate în interior să părăsească localul, întrucât acesta s-a închis.

În acel moment, un tânăr ar fi devenit recalcitrant, provocând scandal.

Având în vedere aceste aspecte și pentru a putea evacua persoanele aflate în interior, agenții de pază au folosit spray lacrimogen și au sesizat polițiștii.

La fața locului, polițiștii au identificat persoana responsabilă de scandal, această refuzând să se legitimeze, fugind de la fața locului.

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, tânărul s-ar fi împiedicat, căzând la pământ.

Polițiștii au folosit forța pentru a-l încătușa, ulterior stabilind că este vorba despre un tânăr, de 20 de ani, din Cluj-Napoca.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru provocarea de scandal și refuz de legitimare.

De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, întrucât în timpul evacuării persoanelor din local, agenții de pază ar fi agresat o femeie.

După analizarea elementelor relevate, se vor dispune măsuri în consecință", au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Comenteaza