Sute de pești morți pe un râu din Oradea. Ce teorie au autoritățile

Sute de pești morți pe un râu din Oradea. Ce teorie au autoritățile
| Foto: Facebook / Apele Române Crişuri

Pe malurile râului zac sute de pești morți, unii de dimensiuni mari.

Suspiciuni de poluare la Oradea, pe un curs de apă care vine din „Băile 1 Mai” și străbate o parte din oraş. Deocamdată nu se cunoaște cauza, dar efectele au fost devastatoare pentru populația piscicolă, informează TVR.

Orădenii care se aflau la plimbare în zona Parcului Salca au observat, duminică seară, că peştii din pârâul Peţa au murit. Din loc în loc, pe malurile pârâului s-au format grămezi de peşti morţi aduşi de ape.

„În prezent, intervenim cu două formaţii de lucru pentru a scoate peştii morţi din apă. O echipă intervine pe tronsonul cuprins între podul rutier din Calea Aradului şi podul rutier din cartierul Cantemir, iar a doua echipă pe tronsonul Cantemir şi zona Prima-Nufărul”, au transmis luni reprezentanţii Apelor Române Crişuri.

Zona trebuie ecologizată rapid, pentru a se evita astfel mirosurile neplăcute produse de peştii care vor intra în descompunere.

Autoritățile suspectează o contaminare accidentală.

"S-a stabilit supravegherea conductei pluviale întrucât există suspiciunea că apa menajeră ar fi ajuns în această conductă, iar de aici în Pârâul Pețea", a declarat Anca Mihociu, purtător de cuvânt Apele Române Crișuri, pentru Mediafax.

Specialiștii de la Apele Române lucrează pentru strângerea peștilor morți. În același timp, au prelevat trei probe de apă din pârâu pentru a afla cauza care a dus la moartea peștilor.

Comenteaza