Bilanţ la început de toamnă pe autostrăzi. Un şantier de pe ruta Cluj - Mureş, între cele mai harnice

Bilanţ la început de toamnă pe autostrăzi. Un şantier de pe ruta Cluj - Mureş, între cele mai harnice
| Foto: Facebook/API

Cele mai mari progrese pe șantiere, în ultima lună, au fost raportate de firmele românești Alpenside și Spedition UMB, dar și de constructorul austriac Strabag.

Lucrările au avansat semnificativ pe loturile lor din autostrăzile Comarnic – Brașov, "Ford" și Transilvania. Firma românească Alpenside s-a situat pe primul loc în clasamentul constructorilor de autostrăzi.

Luna trecută ea a raportat un avans de peste 10% pe lotul Râșnov – Cristian al Autostrăzii Comarnic – Brașov. Acest lot este construit 53%, conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit analizei Economica.net, pe locul doi se situează constructorul român Dorinel Umbrărescu, cu avans de șase puncte procentuale pe Centura Bacău (A7), și de 6,15 puncte pe lotul 2 al tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești ("Autostrada Ford").

Pe locul trei, nou intrat în clasament, este constructorul austriac Strabag, care a raportat un avans de șase puncte procentuale pe lotul Tg Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania (A3). În top urmează austriecii de la Porr, cu un avans de aproape cinci puncte procentuale pe lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Comenteaza