Boc: "Clasele 0-4, a opta şi a doisprezecea vor merge zilnic la şcoală. Restul, în sistem hibrid. Siguranţa este o prioritate"

Boc: "Clasele 0-4, a opta şi a doisprezecea vor merge zilnic la şcoală. Restul, în sistem hibrid. Siguranţa este o prioritate"

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre modul în care se va desfăşura noul an şcolar, în contextul pandemiei de coronavirus. 

"Clasele 0-4 vor merge la şcoală şi vom lua toate măsurile pentru ca ei să fie în deplină siguranţă, să nu se îmbolnăvească. Astăzi, aceste condiţii sunt întrunite pentru a avea urmăroul scenariu: deci, clasele 0-4 vor merge la şcoală, la fel a 8a şi a 12a. Celelalte clase vor avea format hibrid, o săptămână jumătate la şcoală, săptămâna următoare cealaltă jumătate la şcoală, şi cu suport online. Noi am asigurat încă din 3 august bani la toate şcolile pentru a avea echipamentele necesare pentru formatul hibrid: calculator, camere de luat vederi, căşti, tablete elevii, etc. Am pus wi-fi în zonele defavorizate, şcolile toate sunt conectate de la internet. Am alocat bani şcolilor pentru tot ceea ce înseamnă dezinfectarea spaţiilor. Asigurăm dezinfectarea curţilor şcolilor, de câte ori va fi nevoie. Am pregătit cadrul contractual. De asemenea, extinderea şi modernizarea transportului şcolar. Avem 10 autobuze în plus, o parte vor veni până în septembrie. Vrem noi trasee", a spus Boc.

Noul an școlar, care va începe în 14 septembrie, se va desfășura într-o variantă mixtă: o parte din elevi vor merge la școală zilnic, iar cealaltă parte va avea loc în sistem hibrid, însă varianta exclusiv online este exclusă, au anunțat reprezentanţii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj.

În proporție de 50% se poate desfășura învățământul la fața locului. În acest scenariu s-au încadrat 101 școli. Cealaltă variantă, cea hibrid (jumătate la școală, jumătate online, prin rotație), numără la ora actuală 109 școli. 

Etichete
Comenteaza