Boc, despre arhitectul care a lăsat grupul statuar “Școala ardeleană'' fără soclu: " Dacă venea la mine, cred că l-aș fi dat afară din birou"

Boc, despre arhitectul care a lăsat grupul statuar “Școala ardeleană'' fără soclu: " Dacă venea la mine, cred că l-aș fi dat afară din birou"

Arhitectul care a lăsat grupul statuar “Școala ardeleană'' fără soclu a fost aspru criticat de primarul Emil Boc.

"Am fost extrem de încântat de soluția concursului de soluții de pe Kogălniceanu, a câștigat o firmă de la Cluj. Apoi ați văzut ce a făcut. Nu mi-am putut imagina că o firmă merge și ia alte aprobări, peste ceea ce a câștigat. Nu am văzut și partea Comisiei de Monumente să spună că nu e bine. Am despicat firul în patru. Eu ca primar nu sunt responsabil cu detaliile tehnice, ci a specialiștilor și tehnocraților. Și Comisia asta e un fel de fata morgana, ar trebui să-și asume în cetate și să spună că a aprobat pentru pentru următoarele motive. Cel care și-a încălcat, în primul rând, deontologia profesională este proiectantul. Dacă venea la mine să mă întrebe cum vrea să schimbe soluția, cred că l-aș fi dat afară din birou înainte de a închide gura. Nu m-a informat", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Macalik Arnold este arhitectul care a decis îndepărtarea soclului statuii "Școala Ardeleană".

După săptămâni de scandal, Edilul Emil Boc a intervenit și a decis: ''Am solicitat proiectantului străzii Mihail Kogălniceanu și Comisiei de Monumente ca soluția proiectată (cu soclu) a Grupului statuar „Școala Ardeleană” să fie realizată așa cum a fost înainte de modernizarea strazii Kogălniceanu. De asemenea, am solicitat reamplasarea bustului savantului Emil Racoviță în zona liceului „Emil Racoviță” până la realizarea unei noi statui a lui Emil Racoviță. După realizarea noii statui, bustul actual al lui Emil Racoviță va fi mutat în interiorul liceului'. 

Comenteaza