Boc, despre Piaţa Lucian Blaga: "Părţile legate de trafic, gata până la începerea anului şcolar"

Boc, despre Piaţa Lucian Blaga: "Părţile legate de trafic, gata până la începerea anului şcolar"

Primarul Clujului, Emil Boc, promite că şantierul din Piaţa Lucian Blaga nu îi va încurca pe şoferi după începerea noului an şcolar. 

"Până în septembrie va fi gata partea de carosabil şi până în noiembrie trotuarele. La momentul începerii şcolii, vor rămâne doar părţile care nu sunt legate de trafic", a declarat Boc. 

Din noaptea de 12 spre 13 mai 2020 au demarat lucrările de modernizare a Peieței Lucian Blaga și a străzilor învecinate, anunță Primăria Cluj-Napoca. Este vorba despre obiectivul de investiții ,,Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană: reabilitare și extindere zona pietonală piața Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac și amenajare piste de biciclete”, proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 : Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Pe perioada lucrărilor, se desființează temporar parcările de pe str. Emil Isac, adiacente numerelor fără soț, respectiv standul taxi din Piața Lucian Blaga între str. Gh.Șincai și Petru Maior. ”Rugăm conducătorii auto și pietonii să circule cu prudență în zona șantierului care presupune restricții de circulație ce vor fi semnalizate prin indicatoare rutiere”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Lucrările sunt executate de asocierea SC Diferit SRL - - Starcom Exim SRL, valoarea contractului este de 20.592.463, 79 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 6 luni.

Comenteaza