Boc, despre scandalul gunoaielor din Capitală: „Eu în 2015 am trecut printr-o criză mult mai gravă la Cluj. N-am dormit zile întregi”

Boc, despre scandalul gunoaielor din Capitală: „Eu în 2015 am trecut printr-o criză mult mai gravă la Cluj. N-am dormit zile întregi”

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susține că a trecut prin momente mai grele decât cele invocate de Clotilde Armand la Sectorul 1, din București.

Primarul Clujului are încredere în Prefectul Capitalei care a apreciat că nu se impune starea de alertă cerută de edilul USR.

 „Eu l-am vazut pe prefectul Capitalei care coordonează toate serviciile deconcentrate, inclusiv Garda de Mediu care este instrumentul de bază pentru declararea unei stări de alertă în aceste situații, că a spus că nu sunt intrunite condițiile legale pentru a declara starea de alertă. Deci eu am incredere în autoritățile statului.

Eu in 2015 am trecut printr-o criză mult mai gravă la Cluj, am fost în prag de a nu putea să ridic 400 de tone de deșeuri zilnic din municipiu. N-am dormit zile întregi până am găsit soluții și am dus gunoaiele la Oradea, la Târgu Mureș, la Sighișoara, până am reușit să autorizez o rampă temporară. Nu doresc niciunui primar să treacă printr-un asemenea stres. Vreau să știți că dacă nu se ridică o zi gunoiul, ca să intri în normalitate îți trebuie 3 zile, minim”, a declarat Emil Boc, potrivit stiripesurse.ro.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut declararea stării de alertă în sector pentru a putea rezilia contractul cu actualul operator de salubrizare, despre care spune că are prețurile umflate și facturează lucrări neexecutate și pentru a putea încredința serviciul unui alt operator.

Compania de salubrizare anunţă că Primăria Sectorului 1 are mai mult de 100 de milioane de lei de achitat prin facturile restante. Aceștia spun că s-au înregistrat întârzieri mai mari de 200 de zile pentru facturi în valoare de 12 milioane de lei.

Comenteaza