Boc e sigur că festivalurile vor avea loc în acest an: „Deocamdată nu știm exact condițiile”

Boc e sigur că festivalurile vor avea loc în acest an: „Deocamdată nu știm exact condițiile”

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este convins că în această vară vor fi organizate festivaluri, dar spune că încă nu au fost stabilite condiţiile în care acestea vor putea avea loc.

Emil Boc a anunţat organizarea unui eveniment-test la Cluj-Napoca. „Trebuie să avem un spectacol de operă-test, care să stea la baza viitoarelor măsuri de organizare a teatrelor, a operelor, a evenimentelor în ansamblu. Va fi fără mască, cu condiţia să fii imunizat.

Asta înseamnă să ai ambele doze de vaccin efectuate, probabil că vor permite şi cu un test PCR, astfel încât să putem monitoriza starea de sănătate a celor care au fost la spectacol, să putem avea o concluzie, aşa cum au avut şi cei de la Barcelona. Evident, ministerul va face cunoscute aceste condiţii săptămâna viitoare”, a declarat primarul Clujului, la Aleph News, citați de Mediafax.

Edilul din Cluj-Napoca este convins că marile festivaluri vor fi organizate în această vară. „Noi am avut o discuţie atât cu premierul Cîţu, cât şi în comitetul naţional care pregăteşte măsurile de relaxare după 1 iunie. Acolo au fost exprimate multe puncte de vedere, în general opinia majoritară este că da, vom avea evenimente în această vară.

Da, avem nevoie de această lună de foc pentru vaccinare, astfel încât să trecem un prag critic în vederea asigurării unei proporţii cât mai mari din populaţie care să fie vaccinată, astfel încât deja din luna mai să fie cunoscute condiţiile pentru lunile august, septembrie, când vor fi organizate aceste festivaluri mai mari.Eu sunt convins că vor fi, deocamdată nu ştim exact condiţiile”, a mai spus Emil Boc.

Acesta a precizat că acestea sunt motivele pentru care la Cluj are loc o campanie consistentă de vaccinare: „Le spunem tuturor festivalierilor de toate vârstele: dacă vreţi să ajutaţi revenirea cât mai repede la aceste festivaluri vă rugăm să vă vaccinaţi”.

Comenteaza