Boc i-a "urecheat" pe arhitecţii de la Urbanism pentru împotrivirea faţă de noul sediu al Facultății de Matematică. "Nu am fost eu acolo, că ieşea cu scântei şi mai mari"

Boc i-a "urecheat" pe arhitecţii de la Urbanism pentru împotrivirea faţă de noul sediu al Facultății de Matematică. "Nu am fost eu acolo, că ieşea cu scântei şi mai mari"

Primarul Emil Boc s-a arătat deranjat de decizia Comisiei de urbanism a municipalității de a "pune beţe în roate" Universității Babeș-Bolyai (UBB) privind ridicarea unui nou sediu pentru Facultatea de Matematică şi Informatică (FMI) în cartierul Grigorescu. 

"Cei de la UBB, spun pe bună dreptate: vin arhitecţii de la Urbanism şi spun că nu poate să se construiască FMI în Grigorescu. Bun, staţi un pic. Ei sunt, totuşi, parte fundamentală în strategia oraşului. Adică oraşul ăsta e pentru profit numai pentru cei care nu împart sau şi pentru universităţi care ne dau şansa de a avea noi toţi bani pe termen mediu şi lung din investiţiile care se atrag.

Din acest punct de vedere am fost şi voi fi un susţinător fără echivoc al universităţilor clujene. Nu am fost eu acolo, în momentul ăla, că ieşea cu scântei şi mai mari! Partea de universităţi trebuie susţinută fără echivoc. România există în primul rând prin UBB la capitolul ăsta. Nu e în regulă cu înţelegerea priorităţilor", a declarat edilul, la un post de radio local. 

UBB vrea facultate în Grigorescu, urbaniştii de la primărie refuză. "În centru nu, în cartier nu, campus în afara oraşului nu. Cum facem?"

Conducerea UBB a reacționat public cu privire la discuțiile din Comisia de urbanism privind construirea unui nou sediu pentru FMI. "În acest context, într-o manieră constructivă, facem o serie de precizări și ne punem o serie de întrebări, care sperăm să dea de gândit membrilor comisiei, care au considerat deocamdată inoportună acordarea unui vot favorabil construirii sediului FMI, deși se pare că această propunere a fost agreată în principiu de reprezentanții primăriei, iar informatica constituie un avantaj competitiv important și un element central al brandului orașului nostru". MAI MULTE, AICI!

Se propune edificarea unei clădiri pentru FMI, cu regim de înălțime 2S+P+2E+R și înălțime maximă de 15,5 m pe terenul aflat în proprietatea UBB, pe str. Donath nr. 148, 150, 160. De proiectare se ocupă Biroul K & K Studio.  Clădirea va fi realizată sub formă unui monovolum, dezvoltat relativ paralel cu str. Donath, cu orientare generală pe direcția Sud-Vest - Nord-Est, similar cu modul de orientare a clădirii Casei Radio. 

Se propune amenajarea unui acces auto pe amplasament, din str. Donath, pe latura sud-vestică a terenului, care să asigure accesul auto în parcarea amenajată în subsolul 2 al clădirii (43 de locuri), prin intermediul unui lift auto.

Se propun locuri de parcare pentru biciclete în spațiul exterior amenajat. Capacitatea clădirii este de 1.069 de studenți și cadre didactice care se pot afla concomitent în imobil. Suprafața desfășurată este de 4.071 mp. Documentația va fi discutată în ședința de urbanism din 4 noiembrie.

Comenteaza