Video Boc, nemulțumit de pierderea postului de prefect de către liberali: „PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi”

Boc, nemulțumit de pierderea postului de prefect de către liberali: „PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi”

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc și-a exprimat nemulțumirea față de conducerea centrală a PNL care a cedat funcția de prefect al Clujului în favoarea celor de la UDMR.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre ultimele frământări din interiorul Partidului Național Liberal, după ce liderii de la centru au decis ca viitorul prefect al județului Cluj să nu fie liberal și să fie de la UDMR. Tânărul avocat Tasnádi Szilárd ar urma să fie numit în funcție, după ce fostul prefect Mircea Abrudean a ajuns secretar general adjunct al Guvernului.

„Eu sper că după vremea rea să vină vremea bună, așa cum am spus de fiecare dată. În primul rând, la primărie, Consiliul Local și cel județean, guvernarea este alături de UDMR. Și eu și domnul Tișe avem majorități alături de UDMR la Cluj. Este un fapt care a adus stabilitate orașului și județului. Aici lucrurile sunt clare, avem limite, sunt linii roșii pe care știm bine că nu avem voie să le trecem niciodată.

Totuși, PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi, pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când s-a făcut în coaliție această decizie politică. Eu am fost președinte al PDL și mereu au fost prefecți liberali la Cluj. Și atunci, și acum, Clujul a avut cel mai mare număr de vot adus partidului”, a declarat la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Fostul premier susține că, din primul moment când a auzit, prima reacție a fost legată de o stare profundă de nemulțumire care există în rândul organizației PNL Cluj.  „La Tișe, Boc, Buda, Tarcea și la toți colegii, există această stare de nemulțumire față de decizia conducerii centrale. De aici înainte bătălia noastră este internă, politică și discuțiile le purtăm în interiorul partidului, pentru că aceasta este o decizie internă a PNL”, a mai precizat Boc.

Un alt lider important al PNL Cluj, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe le-a cerut în mod public liderului PNL Ludovic Orban și premierului Florin Cîțu să revină asupra deciziei și să numească un prefect liberal la Cluj.

Comenteaza