Boc, ȘOCAT de prețurile la carburanți: „INADMISIBIL! Sunt de acord cu cei care au alimentat de 1 leu”

Boc, ȘOCAT de prețurile la carburanți: „INADMISIBIL! Sunt de acord cu cei care au alimentat de 1 leu”

Creșterea foarte mare a prețului la benzină și motorină i-a împins pe români la proteste. Tot mai mulți șoferi au băgat în rezervoare cantități infime de combustibil, blocând astfel pompele. Primarul Clujului susține că este de acord cu aceștia.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre creșterea imensă a tarifelor la carburanți, resimțită de toți românii în ultimele luni.

„Este indadmisibil ce se întâmplă. Ultima dată când mi-am făcut plinul am rămas șocat. Mașina mea fiind mai veche, din 2007, totdeauna i-am băgat motorină bună să ajut motorul. Când am alimentat acum o săptămână cu 9.53/litru, de la 6 lei/litru, care oricum mi se părea mult, mi s-a părut incredibil.

Aici, după părerea mea, în mod imperativ și urgent, autoritățile statului trebuie să intervină pe fir, să vadă dacă nu este activitate de speculă. Nu e normal să aibă loc o creștere atât de accelerată. Știu problemele din lume, nu sunt absurd, dar s-ar putea să fie și acțiuni de speculă, unii profitând de contextul războiului.

Un stat nu e o casă fără câini. Un stat trebuie să fie păzit de autoritățile statului și să verifice că acest impact asupra cetățenilor este în conformitate cu prevederile legale. Am văzut că și premierul Ciucă a cerut să se facă aceste verificări”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Primarul din Cluj-Napoca a mai spus că situația trebuie ținută sub control în mod urgent și afirmă că este alături de populație.

„Sunt de acord cu forma de protest pe care o fac cetățenii la pompă, de a cumpăra benzină sau motorină de 1 leu, pentru a trage un semnal că se întâmplă ceva în societate. Ce se întâmplă acum cu prețurile este departe de orice lucru normal”, a adăugat Boc.

Comenteaza