Boris Johnson spune că Putin l-a amenințat cu un atac cu rachete: „Ar fi suficient un minut” / Kremlinul neagă acuzațiile

Boris Johnson spune că Putin l-a amenințat cu un atac cu rachete: „Ar fi suficient un minut” / Kremlinul neagă acuzațiile
| Foto: stirileprotv.ro

Fostul premier britanic Boris Johnson spune că a fost „într-un fel ameninţat” de preşedintele rus Vladimir Putin, cu puţin timp înainte de începerea invaziei Ucrainei, care a început la 24 februarie anul trecut. Între timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că nu este adevărat.

Într-un interviu pentru un documentar BBC, cel care se afla la acea vreme în Downing Street a spus că şeful Kremlinului i-a spus că „ar fi suficient un minut pentru un atac cu rachetă”.

Ameninţarea a fost făcută în timpul unei lungi convorbiri telefonice între cei doi lideri, în urma unei vizite a lui Johnson la Kiev, la începutul lunii februarie 2022, şi-a amintit fostul premier, într-un moment în care Putin a negat intenţia de a invada Ucraina, în ciuda întăririlor continue ale armatei ruse la frontieră.

Johnson spune că în acel apel telefonic l-a avertizat pe Putin despre riscurile sancţiunilor şi izolării internaţionale în cazul unei invazii şi despre catastrofa gravă pe care ar fi fost războiul. Dar preşedintele rus, îşi aminteşte el, a insistat să întrebe dacă Ucraina va adera în curând la NATO.

Peskov: Johnson minte în legătură cu ameninţarea

Declaraţia fostului premier britanic Boris Johnson, conform căreia preşedintele rus Vladimir Putin l-a ameninţat cu un atac cu rachetă, este „o minciună”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susţinut acest lucru la o conferinţă de presă, adăugând că „vă sfătuim să nu pierdeţi timpul” cu declaraţiile făcute de Johnson către BBC.

Comenteaza