BT a depășit pragul de 5.000 de credite aprobate în programul IMM Invest. Firmele beneficiare au aproape 65.000 de angajați

BT a depășit pragul de 5.000 de credite aprobate în programul IMM Invest. Firmele beneficiare au aproape 65.000 de angajați
| Foto: profit.ro

Banca Transilvania a aprobat 5.321 de credite în cadrul IMM Invest, program care susţine antreprenorii prin acces la lichiditate, prin garantarea majoritară a acestor credite şi  subvenţionarea dobânzii de către Stat până la finalul anului.

„Suntem bucuroși pentru numărul mare de solicitări rezolvate până acum. Peste 5.000! În același timp suntem atenți la discuțiile din spațiul public privind noi inițiative de susținere economică și antreprenorială și încercăm să oferim ajutorul unde este nevoie.Multumim clienților pentru cooperare și înțelegere, precum și colegilor noștri pentru dăruire și ritmul neobosit. Munca noastră continuă”, a declarat Tiberiu Moisă, Director Adjunct BT și MidCorporate & IMM.

Numărul de angajați ai firmelor pentru care s-au aprobat credite IMM Invest prin BT a ajuns la 64.723.

Până în acest moment, suma aprobată de Banca Transilvania este de 2,13 miliarde de lei. BT are 1.236 de angajați care se ocupă de IMM Invest.

Programul IMM Invest permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza coronavirusului să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde de lei. În cadrul programului s-au înscris 22 de bănci finanțatoare care vor acorda credite pentru investiții de până la 10 milioane de lei, garantate de stat până la maxim 80%, durata finanțării fiind de până la 72 de luni. Rata dobânzii - Robor la trei luni +2%/an, este subvenționată 100% de la bugetul de stat.

Pentru IMM–urile care solicită credite pentru capital de lucru, finanțările pot ajunge până la 5 milioane, garantate până la 80% în cazul întreprinderilor mijlocii și până la 1 milion, cu garantare de maxim 90%, în cazul întreprinderilor mici și micro.

Durata finanțării pentru capital de lucru este de maxim 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 36 de luni, rată dobânzii fiind Robor la 3 luni +2,5 %/an. În cazul ambelor tipuri de credite, dobânda, costurile de acordare, monitorizare și administrare a garanțiilor acordate în numele și contul statului, vor fi suportate de la bugetul de stat, până la 31 decembrie, cu posibilitate de prelungire.

Comenteaza