Cabrochim Cluj s-a mutat în noua fabrică pentru a face loc mega proiectului de 500 mil. euro, iar acum vrea să se împrumute cu 15 mil. lei pentru investiții

Cabrochim Cluj s-a mutat în noua fabrică pentru a face loc mega proiectului de 500 mil. euro, iar acum vrea să se împrumute cu 15 mil. lei pentru investiții
| Foto: Mapio

Consiliul de Adiminstrație al celui mai mare producător local de abrazive profesionale - Carbochim Cluj (controlat de Iulian Dascălu) a propus pe ordinea de zi aprobarea angajarii unor credite de investitii de maxim 15 milioane de lei. 

După ce și-a început activitatea de producție într-o nouă locație pentru a face loc „celui mai mare proiect de reconversie urbană” din Piața 1 Mai - Cluj-Napoca, Carbochim S.A a propus pe ordinea de zi a Consiliul de Administraţie, „aprobarea obținerii unor credite de investiții în valoare de maxim 15 milioane de lei sau echivalentul în euro pentru realizarea obiectivelor prevăzute în planul de investiții pentru anul 2023, potrivit unui raport oficial publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Totodată, a fost convocat și Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) pe data de 27 aprilie. Aceștia vor atunci prelungirea liniilor de credit de 8,15 milioane de lei ori pentru angajarea unora noi în cadrul unui plafon de maxim 10.000.000 lei și garantarea acestora cu ipoteci asupra activelor societății.

În cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) din aceeaşi zi se vor vota planul de investiţii şi bugetul de venituri şi cheltuieli de anul acesta, precum şi aprobarea raportului de remuneraţie aferent exerciţiului financiar 2022, mai arată raportul BVB.

Viorel Popoviciu, directorul general al Carbochim S.A. estima o producție de abrazivi 12 milioane de lei anual.

CARBOCHIM S.A. a raportat o cifră de afaceri de 34.087.673 milioane de lei pentru anul 2021 și un profit de 1.441.211 mil. lei, cu un număr mediu de 171 de angajați și este controlată de către Iulian Dascălu, proprietarul grupului Iulius, potrivit datelor consultate de Ziua de Cluj pe site-ul termene.ro.

Firma din Cluj a împlinit 32 de ani de activitate în acest an.

Comenteaza