Cal ucis în Făget. Căruța nesemnalizată era plină cu lemne

Cal ucis în Făget. Căruța nesemnalizată era plină cu lemne
Zeci de mașini au fost blocate pe varianta ocolitoare | Foto: Dumitru Crețiu

Un cal a fost omorât vineri seara în zona Sf. Ion după ce un autoturism a acroșat o căruță. Indivizii de pe atelaj se aflau la furat de lemne, susțin martorii din zonă.

“Accident pe drumul Sfântul Ion, ora 18:30, coloană de mașini, evitați zona!”, au semnalat membrii grupului Info Trafic Județul Cluj. “Confirm, tocmai m-am întors de acolo, minimum 20-30 de mașini în coloană spre Mănăștur”, “Cal lovit de mașină, întins pe drum”, “Nu sunt victime... un cal a murit”. “Se pare că Audi a intrat în spatele căruței. Parbrizul mașinii era perforat de lemne. Și căruța, și mașina urcau”. Șoferii au mai văzut căruțe în zonă, nu numai în ziua respectivă.

“Am trecut și eu pe acolo, în jurul orei 18:25, iar căruța circula pe drum fără nicio semnalizare. Erau și vreo patru oameni în ea. Inconștiență maximă”, “Am urcat pe la vreo 14:00 și atunci ieșeau în curbă cu căruțele cu lemne, era să îi lovesc, nici măcar nu s-au uitat dacă vine mașină direct în față”, “Nu creed! Și eu eram să-i lovesc pe ăștia, era o căruță plină cu lemne”, “Eu l-am evitat de câteva ori, nu e prima dată când circulă în zonă, clar că e vina lui, dar totuși vreau să aflu cât a putut să aibă mașina la oră de a murit calul”.

Unii dintre conducătorii auto remarcă presupuse ilegalități săvârșite în zonă. “Sună drujbele în Făget într-o veselie, nu cred că taie cineva cu autorizație. E drept că am văzut și unii care tăiau din copacii doborâți de furtună, deja căzuți”, “Și cică  Pădurea Făget îi arie protejată”, “Ce căuta căruța noaptea în pădure? Acolo se taie toată ziua lemne, au autorizație pentru așa ceva?”, “Calul ar trebui să fie în 2020 animal protejat de lege, nu legat după căruță”.

Comenteaza