Calea Moților va fi modernizată. Primăria va declanșa procedurile de expropriere

Calea Moților va fi modernizată.  Primăria va declanșa procedurile de expropriere
| Foto: Youtube

Proiectul urmărește fluidizarea traficului, scăderea poluării și crearea unei conexiuni între cartierele Zorilor și Grigorescu. 

La finalul lucrărilor, mijloacele de transport în comun vor avea propria bandă pe porțiunea Calea Moților-Calea Mănăștur-str. Uzinei Electrice-str. Oțelului-str. Mârginașă. În plus, se vor crea piste pentru biciclete, iar în zona Platinia se va amenaja o piațetă pentru recreere și petrecerea timpului liber. Emil Boc: "proiectul va decongestiona traficul, va crea modalități alternative de transport, o conexiune, repet, directă, între Zorilor și Grigorescu, venind pe Mărginașă."

Pe coridorul de expropriere se află 48 de imobile: 25 în domeniul privat și 23 în domeniul public. Valoarea totală a exproprierilor se ridică la 9.266.131 lui.

Proiectul presupune lărgirea porțiunilor de drum pentru reorganizarea ciiculației rutiere și a transportului în comun. Emil Boc a estimat că valoarea totală a lucrărilor se va ridica la 10 milioane de Euro.

În următoarea perioadă va fi făcută și recepția lucrărilor din Piața Lucian Blaga, care au fost finalizate. În zonă au fost amplasate patru stații de încărcare mașini și biciclete electrice, cinci bănci cu modul USB pentru încărcare și 15 aparate de iluminat pentru trecerile de pietoni. 

De asemenea, s-au amenajat  70 de parcări pentru biciclete și au fost plantați 70 de copaci  cu irigare automată la rădăcină.

Comenteaza