Camere VIDEO și drone pentru supravegherea pe Tarnița și Beliș. Se angajează și paznici

Camere VIDEO și drone pentru supravegherea pe Tarnița și Beliș. Se angajează și paznici
| Foto: Facebook.com/ouichouette

Paznici, bărci noi, camere de supraveghere video sau drone este arsenalul pe care îl va folosi Consiliul Județean Cluj pentru a verifica respectarea regulilor privind navigația pe lacurile Tarnița și Beliș.

Cu toate că încă din luna martie a acestui an, consilierii forului administrativ județean au dat undă verde proiectului de hotărâre privind aprobarea regulamentelor de navigație pe Tarnița și Beliș, precum și a unor măsuri necesare pentru punerea acestora în executare, acesta nu a putut fi pus în aplicare, astfel că bărcile cu motor sau skijet-urile continuă să facă valuri pe cele două lacuri.

Șeful Județului Cluj, Alin Tișe, a declarat în urmă cu o săptămână că este „o chestiune de zile” până ce regulamentul privind navigația pe Tarnița și Beliș va intra în vigoare.

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Județean Cluj, de miercuri, 30 iunie 2021, consilierul USR-PLUS, Ovidiu Nistor, a avut mai multe întrebări referitoare la viitoarele reglementări de pe cele două lacuri clujene.

Tișe a ținut să-i aducă un cuvânt de apreciere ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru colaborarea foarte bună pe acest proiect de regulament. „Am discutat cu dumnealui, și am încrederea că se va emite ordinul de ministru, pe care acum îl așteptăm și am speranțe că ministrul a înțeles. Este o chestiune de zile.

Legat de cine vor fi agenții constatatori care vor face controale, aceștia vor fi angajați de la Direcția Patrimoniu din cadrul Consiliului Județean Cluj și vor fi angajați noi, vom face concurs pentru patru posturi. Vor fi patru oameni care vor face controale, care vor merge și în pregătire pe acest domeniu.

Referitor la bărcile cu care se vor face verificările, este procedura de achiziție pentru cele patru bărci pe care vrem să le cumpărăm. De asemenea, vom folosi drona pe care o avem, dar vom cumpăra și altele. Vom monta și împreună cu Hidroelectrica camere de supraveghere în anumite zone pentru a monitoriza lacurile.

Totodată, vom cumpăra cabine speciale pentru paznici, care vor fi montate în zonele pe care noi le știm ca fiind de acces cu bărcile. Paznicii vor sta în căsuțe montate pe marginea lacurilor, unde vor sta 24 de ore din 24. Vom cere sprijinul și de la Hidroelectrica pentru a folosi infrastructura lor”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) Cluj, din 31 martie 2021, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentelor de navigație pe Tarnița și Beliș, precum și a unor măsuri necesare pentru punerea acestora în executare.

Vezi AICI cine este responsabil de amenzi și întreg regulamentul pe cele două lacuri clujene.

Comenteaza