Campionatul European de tineret din 2023 se va disputa la Cluj-Napoca

Campionatul European de tineret din 2023 se va disputa la Cluj-Napoca
| Foto: Arhiva

UEFA a acordat organizarea turneului final U21 României și Georgiei, iar o parte dintre meciuri se vor disputa pe Cluj Arena și Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Comitetul Executiv al forului continental a decis țările care vor organiza Campionatul European de tineret din 2023. România și Georgia au primit organizarea competiției, iar o parte dintre meciuri se vor desfășura și la Cluj-Napoca pe Cluj Arena și pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

La competiția de peste trei ani vor participa 16 echipe, printre care și reprezentativele țărilor gazdă. Astfel, România va fi calificată la al treilea European consecutiv.

“Găzduirea Campionatului European din 2023 înseamnă un mare succes pentru România și implicit oportunitatea de a ne dezvolta și mai mult baza de selecție pentru fotbalul românesc, dar și posibilitatea de a contribui decisiv la creșterea numărului de jucători implicați în fotbal, precum și a investițiilor din partea cluburilor în propriile echipe de copii și juniori.

România a primit onoarea și responsabilitatea de a găzdui EURO 2020, de a organiza tragerea la sorți pentru acest Campionat European, apoi întreg turneul EURO pentru U19 de anul viitor. În același timp, Georgia a ratat finala Europa League de anul viitor și șansa EURO 2020.

Dacă privim lucrurile din această perspectivă, este clar că și alte țări merită să capete această experiență și vizibilitate europeană. Totodată, UEFA a apreciat în repetate rânduri capacitatea de organizare a echipei FRF, avem o echipă de profesioniști care lucrează excelent cu colegii din UEFA Events, ceea ce m-a determinat permanent să fiu încrezător în șansele țării noastre”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Stadioanele din România pe care se vor disputa meciuri la EURO U21 2023:

  • Arena Națională (București) – 54.028 locuri
  • Stadionul Steaua (București) – 31.254 locuri
  • Cluj Arena (Cluj-Napoca) – 30.201 locuri
  • Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca) – 23.500 locuri
Comenteaza