Foto Cantități impresionante de deșeuri pe Someșul Mic, la intrarea în Cluj-Napoca

Miercuri, 22 aprilie 2020, angajații din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au realizat o acțiune de igienizare, pentru a veni în sprijinul primăriei municipiului Cluj-Napoca, la barajul plutitor din cartierul Grigorescu, montat de autoritatea locală. 

Au fost colectate cantități impresionante de deșeuri, de la pet-uri, deșeuri menajere, până la carcase ale unor aparate electrocasnice. "Revenim la apelul adresat cetățenilor de a manifesta atenție mediului în care trăim, astăzi, de Ziua Planetei Pământ, prilej pentru a reflecta asupra efectelor acțiunilor fiecăruia dintre noi. Deșeurile aruncate pretutindeni în mediul înconjurător denotă probleme de ordin comportamental ale semenilor noștri, iar eforturile instituționale sunt zădărnicite de această atitudine. În această perioadă, am transmis autorităților publice locale, unde am descoperit zone critice de deșeuri în cadrul controalelor anterioare, să realizeze igienizări", transmite ABAST. 

În perioada următoare, ABAST va verifica în teren modul în care primăriile din județul Cluj realizează această obligație, de igienizare a cursurilor de apă din arealul administrat. Acțiunea se va realiza potrivit cerințelor Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) și ale Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR) și are ca scop asigurarea secțiunilor de scurgere în cazul fenomenelor hidrometeorologice periculoase, manifestate prin precipitații abundente care conduc la creșterea nivelurilor pe cursurile de apă.

 

Comenteaza