Carbochimul lui Dascălu a început prost anul la încasări

Carbochimul lui Dascălu a început prost anul la încasări
| Foto: Mapio

Producătorul de abrazive industriale Carbochim din Cluj Napoca, controlat indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, a încheiat trimestrul cu venituri de 8,17 milioane de lei, în scădere cu 6,6%, şi cu un profit net de 0,2 milioane.

Dacă veniturile sunt în scădere, profitul net a crescut faţă de cel de 177.143 lei în primele trei luni din 2019, arată raportul financiar trimestrial. Profitul operaţional s-a majorat de de la 322.119 la 337.375 lei în perioada similară a acestui an. Carbochim are active evaluate la 94,7 milioane lei şi datorii de 16,6 milioane.

Carbochim, specializată în producerea şi comercializarea de produse abrazive, este acum deţinută de Carbo Europe (71,3% din capital), firmă înfiinţată în 2018, având ca obiect de activitate fabricarea unor produse chimice, conform ZF.

Carbochim are o capitalizare de 56 milioane de lei, iar acţiunile s-au depreciat cu 23% de la începutul anului. Carbo Europe este deţinută de Iulius Holding (compania mamă a grupului Iulius) şi de Iulian Dascălu, prin intermediul companiilor Carbo One şi Carbo Two.

Grupul Iulius este unul dintre cei mai mari dezvoltatori şi operatori de centre comerciale din România, printre principalele proiecte ale sale numărându-se Palas Iaşi şi patru mall-uri sub brandul Iulius, situate în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Carbo Europe intenționa să preia Carbochim. În noiembrie 2019, Carbo Europe ajungea să dețină 68% din Carbochim. Dezvoltatorul imobiliar deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu a alocat 5 milioane de euro pentru a achiziționa toate acțiunile pe care le mai dețin alți investitori la fabrica din Cluj.

Operarea uzinei va fi asigurată de aceeași echipă specializată, care s-a implicat în dezvoltarea acesteia până acum, iar activitatea de producție, comercializare și distribuție nu va fi afectată și nu vor fi disponibilizări, conform conducerii Iulius Mall Group.

Comenteaza