News alert Carmangeria Moldovan își bate joc de clujeni. Produse expirate și reetichetate, descoperite de Protecția Consumatorului

Carmangeria Moldovan își bate joc de clujeni. Produse expirate și reetichetate, descoperite de Protecția Consumatorului
| Foto: produsinardeal.ro

O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a "descins" în depozitele carmangeriei, după ce în spațiul public au apărut reclamații la adresa produselor comercializate.

"Ca urmare a articolului apărut în presa locală (Ziarul de Cluj - n.red.), care specifica faptul că un operator economic care activează în județul Cluj, comercializează produse în urma schimbării stării termice a acestora și a reetichetării lor, o echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj, sub coodonarea comisarului șef adjunct, a verificat, la unitatea menționată, veridicitatea informațiilor apărute în spațiul public", au transmis reprezentanții CJPC Cluj.

Potrivit unor surse consultate de ZIUA de CLUJ, ar fi vorba despre Carmangeria Moldovan. În timpul controlului, comisarii CJPC Cluj spun că au constatat că în depozitele de materii prime s-au regăsit produse fără elemente de identificare, caracterizare, lotizare precum şi produse ambalate cu data limită de consum depăşită, alături de produse conforme, care urmau să intre în producţie ca fiind parte din produsele finite.

În urma celor constatate, operatorul economic a dispus retragerea de la vânzare, în regim de urgenţă, până la ora 14.00, a tuturor loturilor de produse finite care au la bază materiile prime suspicionate cu neconformităţi.

"Ținând cont de reprezentativitatea operatorului economic și numărul mare de unități pentru vânzarea produselor pe care acesta îl deține, la nivelul întregului județ, concomitent cu numărul mare de consumatori posibil afectați, operatorului economic i se va aplica o amendă contravențională, conform prevederilor legale, între 3.000  şi 30.000 lei, după finalizarea actului de control", se mai arată în comunicatul CJPC Cluj.

Comenteaza