Câștigătorul licitației pentru metrou va fi anunțat în primele luni ale anului viitor. Boc: "Sunt 60 de zile lucrătoare pentru analizarea ofertelor"

Câștigătorul licitației pentru metrou va fi anunțat în primele luni ale anului viitor. Boc: "Sunt 60 de zile lucrătoare pentru analizarea ofertelor"

Edilul din Cluj-Napoca a anunțat durata în care ofertele depuse pentru proiectul metroului vor fi analizate pentru a fi stabilit câștigătorul licitației.

Odată cu startul "Programului Regional Nord-Vest 2021-2027", Emil Boc a explicat care statutul Alianței Vestului, dar a vorbit și despre durata în care ofertele depuse pentru relizarea metroului din Cluj-Napoca pot fi analizate.

"Alianța Vestului și-a încetat activitatea pentru că și-a atins obiectivele dorite. Acest program arată exact că ne-am îndeplinit obiectivul. Avem Spitalul Regional de Urgență plecat la drum, avem Autostrada Translvania cu toate sectoarele contractate și în lucru, avem electrificarea căii ferate Cluj-Oradea în lucru.

În ceea ce înseamnă obiectivele de la Cluj avem centura metropolitană aprobată și urmează faza de implementare. Avem și metroul în faza de licitație. Sunt 60 de zile lucrătoare pentru analizarea ofertelor. În 28 octombrie au fost depuse și noi încercăm să terminăm cât mai repede cu putință, în intervalul celor 60 de zile lucrătoare.

Această regiune a fost cea mai peformantă din România și când era în sistemul național. Sunt convins că va rămâne și acum. În România, cea mai înaltă rată de absorbție la nivel de oraș e la Cluj-Napoca. Asta se vede și în calitatea vieții din oraș. Noi ne continuăm activitatea și avem proiecte în pregătire de peste 4,5 miliarde de euro", a explicat Emil Boc la ZIUA Live.

Comenteaza