Cât costă distracția la Târgul de Crăciun din Cluj comparativ cu alte orașe ale României

Cât costă distracția la Târgul de Crăciun din Cluj comparativ cu alte orașe ale României
| Foto: facebook Primaria Cluj-Napoca

La fel ca și Cluj-Napoca și alte mari orașe din România și-au deschis la începutul lunii decembrie Târgurile de Crăciun.

Ca și în restul domeniilor, Clujul concurează cu Bucureștiul și în ceea ce privește prețurile de la Târgul de Crăciun, ba chiar uneori și depășește capitala. Începutul lunii decembrie a dat startul Târgurilor de Crăciun în întreaga țară, însă cele din Cluj și București ies în evidență.

Dacă Clujul are doar târgul din Piața Unirii, capitala se poate lăuda cu două, dar prețurile se aseamănă. ZIUA de Cluj a scris despre prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, unde vinul fiert costă 13 lei, ciocolata caldă 12 lei, iar un langoș ajunge la 20 de lei. Mai mult, o porție de cartofi prăjiți e 15 lei, iar un burger costă 30 de lei.

Situația este asemănătoare și la cele două târguri din București. Potrivit Click, la Târgul de Crăciun din Sectorul 6, vinul fiert și ceaiul costă 10 lei, iar porția de cartofi prăjiți e între 15 și 25 de lei. În centru, prețul paharului de vin e același, dar un cârnat sau un burger ajung și la 35 de lei.

În alte orașe importante, precum Sibiul care are o tradiție a Târgului de Crăciun, ceaiul costă 5 lei, vinul fiert costă între 9 și 12 lei, un langoș poate ajunge la 20 de lei, însă sandwich-urile se vând în schimbul a 20 de lei.

Și la Timișoara a fost organizat un Târg de Crăciun, iar prețurile sunt asemănătoare cu cele de la Sibiu. Vinul fiert costă 10 lei, un langoș e 15 lei, în timp ce un kilogram de cașcaval costă 70 de lei, iar 100 de grame de pastramă de oaie îi costă pe timișoreni 15 lei.

Nivelul prețurilor se menține în aceeași notă și la Craiova, unde pastrama de oaie costă tot 15 lei, un pahar de vin fiert e 8 lei, iar 100 de grame de șorici costă 12 lei.

Comenteaza