Video Foto Cât de mult a ”mușcat” ALUNECAREA DE TEREN din A10 Sebeș-Turda. De ce o ia la vale Autostrada

Antreprenorul Pizzarotti lucrează pentru a rezolva problemele cu alunecarea de teren de pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona Alba Iulia Nord. Alunecarea de teren care afectează sensul de mers Sebeș-Turda.

Traficul este închis deocamdată pe sensul de mers Sebeș-Turda, existând semnalizări rutiere cu mai bine de doi kilometri înainte. Circulația de pe acest sens de mers a fost preluată de bretelele 3 și 4 ale autostrăzii, se coboară pe breteaua 3 în sensul giratoriu de unde se poate continua pe DN1 sau pe breteaua 4 și mai departe pe autostradă.

În imaginile filmate din dronă de către ziarulunirea.ro, se observă cât de mult a mușcat din autostradă alunecarea de teren.

Fenomenul de fisurare a fost declanșat de o acumulare de apă neașteptată și imprevizibilă care a condus la creșterea nivelului hidrostatic și a unei scurgeri transversale a apelor freatice spre exteriorul drumului amenajat, cauzată în principal de evenimente meteorice care au avut loc în lunile premergătoare apariției fisurii, au transmis pentru ziarulunirea.ro surse din interiorul companiei. 

Regimul pluvial intens precum și modificările hidrogeologice au condus la schimbarea importantă a ipotezelor inițiale de calcul, în principal prin creșterea nivelului hidrostatic în acest amplasament.

Pentru consolidarea zonei afectate sunt prevăzute o serie de lucrări:

-excavarea terenului și realizarea treptelor de înfrățire care să urmărească planul de alunecare;
-realizarea părții inferioare a taluzului din anrocamente care să formeze un element stabilizator fundat pe un masiv de beton (ranfort);
-umpluturi din piatră spartă sort de 0-63 mm, ranforsată cu geogrile, deasupra prismului specificat anterior și pereerea acestora pe zona debusarii drenurilor;
-sistem de drenuri sub-orizontale forate, la două nivele;
-colectarea, dirijarea și evacuarea controlată a debitelor de apă pluvială, în afară lucrării propriu-zis

Sursa: ziarulunirea.ro

Comenteaza